GIGI Kozmetika

Menü
Ránckezelés növényi ösztrogénnel


A menopauza után a drasztikus hormonális változások miatt a bőr jelentős mértékben veszít nedvességtartalmából, feszességéből, fénytelenné, fakóvá, petyhüdtté válik.
E nehéz időszak átvészelésére a gyógyászatban már régóta alkalmazzák az ösztrogének jótékony hatásait, de sajnos káros mellékhatásaik is egyre feltűnőbbé váltak.
A növényekben található fitohormonok tehát nem véletlenül kerültek az utóbbi időben a tudomány és a szépségipar érdeklődésének a körébe.

A fitoösztrogének olyan vegyületek, amelyeknek szerkezete és hatása majdnem megegyezik az emberi petefészekben termelt ösztrogénével, amelyről tudjuk, hogy a változás időszakában a mennyisége csökken. Fitoösztrogéneket leginkább a szójacsírában, a tofuban és egyéb szójatermékekben találunk, de a lenmag, a borsó, a fokhagyma, a komló, a cseresznye, a burgonya, a paradicsom és a tehéntej is tartalmazza.
A fitoösztrogének olyan növényi anyagok, amelyek a szervezet ösztrogén-aktivitását előnyösen befolyásolják anélkül, hogy mellékhatásokat okoznának.

A New Age termékcsalád esetében a szójából kivont fitoösztrogénnek, az izoflavonnak köszönhetően a bőrünk helyi hormonterápiás kezelést kap, mellékhatások nélkül.

Milyen hatása van az izoflavonnak a bőrre?

• Fokozza a kollagén és elasztin rostok rugalmasságát, feszességét, hidratáltságát.
• Az epidermiszben lévő sejtosztódásra jó hatású.
• A hámban és az irhában zajló enzimatikus folyamatokra is jó hatású.
• Erősíti a bőr immunfolyamatait.
• Erősíti az irha érhálózatát, megelőzi a rozacea kialakulását.
• Növeli a hám és az irha sejtjeinek energiáját az ATP szintézisének fokozásával.
• Szabályozza a bőrben zajló lipid folyamatokat, a faggyú- és a szaruzsír mennyiségét.
• A szójakivonat anyagai gátolják a melanoszómák transzportját, így kedvező depigmentáló hatással is rendelkeznek.

Az öregedési folyamatok nagymértékben lelassíthatók rendszeres szalonkezeléssel és otthoni használatával.



tovább >>



JOGVÉDELEM
- 2011.07.26.

A www.gigibeautyszalon.shp.hu honlapon található tartalmak ( szövegelemek, képek...) EGYEDI TARTALMAK, és mindennemű hasznosítási jogokkal a www.gigibeautyszalon.shp.hu oldal rendelkezik!




Dunakeszi, Szent István út 86